TÜRKİYE DAĞCILIK FEDERASYONU İLKLERİ YAPMAYA DEVAM EDİYOR.

Türkiye Dağcılık Federasyonunun girişimleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğünün olurları, Niğde Valiliği ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün katkıları İle Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığına 10. Yıllığına tahsis edilen Demirkazık Mümtaz Çankaya Dağ Evi bundan böyle “Mümtaz Çankaya Dağcılık Eğitim Merkezi ve Dağ Evi “ olarak hizmete devam edecek.
İlk Eğitim faaliyetine Niğde Çamardı ilçesinde yapılan başlangıç seremonisi ile başlayan eğitim faaliyetinin açılış törenine Çamardı Kaymakamı Mustafa SERİN Çamardı Belediye Başkanı Yavuz SOYLU Siyasi parti Başkanları bürokratlar ve Ülkemizin muhtelif illerinden ve kulüplerinden 181 sporcu, 12 antrenör ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.
Tören de konuşan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin KARACA dağcılık sporunun teknik özelliklerinin yanında, sosyal, kültürel ve ekonomik yönlerinin de olduğunu, ülkelerin tanıtılmasında, turizmin gelişmesinde hatta ülkelerin savunmasında katkı sağladığını belirterek, bu spor dalını yaymak ve yaygınlaştırmak adına yıllardır gayret ettiklerini söyledi. 1997 yılında Türkiye de sadece 919 lisanslı dağcı varken, bugün bu sayının 40 bin lisanslı dağcıya ulaşılmış olması, yine aynı yılda dağcılık sporu 23 ilde aktifken bu gün tüm illerimizde yapılıyor olması, yine aynı tarihte 25 dağcılık kulübü varken bugün 1060 kulübün oluşmuş olması ve kuruluşunda tek branşta faaliyet gösterirken bugün Dağ Kayağı, Spor Tırmanma ve Dağcılık branşlarında faaliyet yapar hale gelmesinin söylediklerinin doğruluğunu ortaya koymaya yeterli olduğunu belirti.
“Niğde Mümtaz Çankaya Dağcılık Eğitim Merkezi ve Dağ Evi” nin Ülkemize Niğde ye, Çamardı’na büyük katkılar sağlayacağını belirten KARACA, binanın tahsisine onay veren Gençlik ve Spor Bakanlığına, Spor Genel Müdürlüğüne Niğde Valimiz Necmettin KILIÇ’ a Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali NEBOL’ a Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN ile Çamardı Kaymakamı ve Çamardı Belediye Başkanı ve Niğde ve Çamardı Siyasi parti temsilcilerine ve halkına şahsı ve sporcular adına teşekkür etti. Bundan sonra katkı ve desteklerini istedi.