ÜLKELİ ANISINA DAĞCILAR SPİL’E TIRMANDI

Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa İl Temsilciği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Manisa ‘İsmet Ülkeli’yi Anma Spil Dağı Zirve Tırmanışı’ programı başarılı bir şekilde sonuçlandı. Dağcılık sporunun önemli isimlerinden biri olan ve Dağcılık Federasyonu Yönetim ve diğer kurullarında uzun yıllar dağcılık sporuna hizmet vermiş aynı zamanda yıllarca Manisa İl Temsilciliğini de yürüten İsmet Ülkeli ölümünün 5’inci yılında 3’üncü kez Spil Dağı zirve tırmanışı ile anıldı.
Cumhuriyet Meydanında başlayan anma programı mezarı başında yapılan saygı duruşu ve duaların okunması ile devam etti. Aynı gün kampa hareket eden katılımcılar 27. Mart 2016 tarihinde Sipil Dağının değişik rotalarından zirveye tırmandılar. Anma faaliyetine ve tırmanışa katılan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca Manisa nın Türk Dağcılık Sporunda anlamlı yeri olduğunu belirterek tüm katılımcılara ve organizasyona katkı sağlayan kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
Dağcılık sporunu sadece spor olarak düşünmemek gerektiğini de belirten Karaca, Yurtiçi ve Yurtdışı eğitim ve tırmanışlarımızla birlikte Ülkemizin birlik ve bütünlüğü adına şehit olan canlarını feda eden şehitlerimizi ve dağcılık sporuna gönül vermiş büyüklerimizi unutmamak için her yıl saygı tırmanışları yaptıklarını belirtti. Bunlardan bazıları ise Çanakkale, Sarıkamış Şehitlerimizi anma, 30. Ağustos Zafer Haftası, 19. Mayıs Gençlik haftası tırmanışlarıdır. Geçmişi unutmamanın görevleri olduğunu belirten Karaca tüm katılımcılara teşekkür etti.