ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANMA TIRMANIŞI BAŞARI İLE TAMAMLANDI

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen, Çanakkale Şehitleri Anma Tırmanışı faaliyetinin 18. İncisi 18-19 Marta 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi. 21 ilden 57 tescilli dağcılık Kulübünden 233 sporcunun katıldığı faaliyetin başlangıç Serenomisi Çanakkale Bayramiç İlçesinde yapılarak faaliyet başlatıldı.
Aynı gün araçlarla Ayazma kamp alanına gidilerek çadırlar kuruldu. Tırmanışın teknik toplantısı yapılarak katılımcılara tırmanış hakkında bilgi verildi. Geceyi çadırlarda geçiren dağcılar 19. Mart 2016 tarihi saat 06.00 da yağmurlu bir havada tırmanışa başladı. Yol boyu yağmur, yükseldikçe kar yağışı ile devem eden tırmanış sonucu dağcılar saat 12.00 de Kazdağlar, Karakaştepe1776 mt. lik zirvesine ulaştı.
Zirvede tırmanışın mana ve önemini belirten tören yapılarak dağcılar aynı gün kamp alanına geri döndüler. Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanının da katıldığı tırmanışta kafile Başkanlığını TDF Organizasyon Kurulu Üyesi Korkut Güven ve Rehberliği ise Ferit Şeremet yaptı. Organizasyonda 20 Dağcılık Antrenörü görev aldı.