1. Kademe Spor Tırmanış Antrenör Kursu Düzenlenecektir.

1. Kademe Spor Tırmanış Antrenör Kursu Düzenlenecektir.

Türkiye Dağcılık Federasyonunun 2016 faaliyet programında yer alan I. Kademe Spor Tırmanış Yardımcı Antrenör Kursu 25 Ocak – 05 Şubat 2016 tarihleri arasında Adana ilinde düzenlenecektir.
Spor Tırmanış Antrenör Kursunun Özel Eğitim Programı Sabancı Spor ve Sergi Salonu Tırmanış Duvarında, Temel Eğitim Programı ise Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda yapılacaktır.
Kursun Özel Eğitim Programını içeren dersleri Türkiye Dağcılık Federasyonu Spor Tırmanış Antrenörleri, Temel Eğitim Programını içeren dersleri ise Adana Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Akademik kadrosu verecektir.
Spor Tırmanış Yardımcı Antrenörlük Kursuna Malatya İnönü Üniversitesinde, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde ve Antalya Akdeniz Üniversitesinde düzenlenen Spor Tırmanış Temel Eğitim ile Spor Tırmanış İleri Seviye Eğitimlerinde katılıp başarılı olan 108 kişi katılabilecektir.
Ekte listede isimleri bulunan 108 adayın 18 Ocak 2016 tarihinde mesai bitimine kadar Dağcılık Federasyonunun 0 312 310 15 78 nolu faksına veya tdf1966@hotmail.com adresine katılacaklarını bildirmeleri zorunludur. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır.
Belirlenen adaylar ulaşım, konaklama gibi giderleri kendileri karşılayacaktır. Federasyon tarafından hiçbir ödeme yapılmayacaktır.

Kurs sonunda yapılacak Özel Eğitim Programı ve Temel Eğitim Programını içeren derslerin sınavlarından geçerli not alan kişilere I. Kademe Spor Tırmanış Yardımcı Antrenör belgesi verilecektir.

• Son başvuru 18 Ocak 2016 tarihi mesai saati bitiminde sona erer. Posta ve fakstan kaynaklanan gecikmeler ve aksaklıklarda sorumluluk katılımcılara aittir.
• Kursun Yapılacağı Adres: Adana Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
• Kursun Yapılacağı yere Ulaşım ve Konaklama: 0 530 966 09 49 numaralı telefondan Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Çağlar Bıldırcın’a ulaşıp konaklama konusunda bilgi alabilirsiniz.

Spor Tırmanış Antrenör Eğitim Kursuna Katılacaklarda Aranılacak Şartlar :

Madde 6 – Kademeler itibariyle antrenör eğitim kurslarına katılacaklarda aşağıdaki şartlar aranır:
a- T.C. vatandaşı olmak,
b- Milli sporcular dışında en az lise veya dengi okul mezunu olmak,
c- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı ile malul, engelli spor branşlarında ise yalnızca görme ve zihinsel engelli olmamak,
ç- Türkiye Dağcılık Federasyonu Spor Tırmanış Eğitim Talimatında belirtilen eğitim programını başarıyla tamamlamış olmak,
d- Taksirli suçlar ile kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş veya aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, yağma, dolandırıcılık, gibi yüz kızartıcı veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, fuhuş, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti, kullanımı, kullanımını kolaylaştırma, kullanmak için satın alma, kabul etmek veya bulundurmak veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, kaçakçılık, vergi kaçakçılığı ve haksız mal edinme suçlarından hükümlü bulunmamak;

e- 7/1/1993 tarihli ve 21458 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Gençlik ve Spor Genel
Müdürlüğü Amatör Spor Dalları Ceza Yönetmeliği ile özerk spor federasyonlarının disiplin veya ceza talimatlarına göre son üç yıl içinde olmak kaydıyla; bir defada 6 aydan daha fazla veya bu süre içerisinde toplamda 1 yıldan fazla ceza almamış olmak,
f- 21 yaşını doldurmuş olmak,
g- Doping suçundan dolayı toplamda altı aydan fazla ceza almamış olmak,
h- Spor tırmanış yapmış olmak,

Antrenör Kursuna Katılacaklardan İstenecek Belgeler
Madde 7 – Kademeler itibariyle antrenör eğitim kurslarına katılacak adaylardan aşağıdaki belgeler istenir.
a- TC kimlik fotokopisi,
b- Noter taktikli Diploma Sureti,
c- Sağlık raporu,
ç- Adli sicil kaydı,
d- Disiplin ve Ceza Talimatına göre ceza alıp almadığına dair belge,
e- İkametgah belgesi,
f- 4 adet vesikalık fotoğraf,
g- Başvuru dilekçesi,
h- Spor Tırmanış Eğitimi Bitirme Belgesinin Fotokopisi.
i- Kurs başvuru harcı olan 200,00.TL’ nin banka dekontu. (Garanti Bankası Anafartalar Caddesi Şubesi TR  06 0006 2000 7110 0006 2977 90 nolu hesap)

Önemli Not: Kurs ücreti kursa katılma hakkı kazanan kursiyerler tarafından ilgili hesaba
yatırılacaktır.
Adaylar bu belgeleri eksiksiz hazırlayarak yanlarında eğitime getirmelidir.
Devam Zorunluluğu : Devamsızlık yapan kursiyerlerin kursla ilişkileri kesilir.
Kursiyerler kurs için gerekli şahsi malzemeleri kendileri getirmek zorundadırlar. ( Emniyet Kemeri, Tırmanış Ayakkabısı, Magnezyum Toz. vs.) Genel tırmanış malzemeleri Dağcılık Federasyonu tarafından sağlanacaktır. ( İp, Express, Emniyet aletleri vs. )
Kurs Değerlendirmesi:

TDF ve Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığı işbirliği kapsamında sorumlu eğiticiler tarafından, kursiyerler kurs süresince teorik ve uygulama sınavına tabi tutulacak ve yapılacak değerlendirme de “başarılı” olanlar belge almaya hak kazanacaklardır. Bu konuda Eğiticiler tam yetkilidir.

Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığı tarafından aşağıdaki tabloda belirtilen dersler ayrıca işlenecek ve sınavları ayrıca yapılacaktır.
Temel Eğitim Derslerinden Muafiyet
Madde 26 – I. Kademe antrenör kurslarında aşağıda belirtilen durumlarda adaylara muafiyet hakkı verilir:
a- Üniversitelerin beden eğitimi bölümü veya spor eğitimi veren Yüksek Öğrenim Kurumlarından mezun olanlar, I. Kademe kurslarının temel eğitim programında yer alan derslerden muaf tutulurlar.
b- Federasyonca açılmış Dağcılık Antrenörlüğü üst kademe kurslarına katılarak belge alan antrenörler spor tırmanış dalında açılacak olan daha alt kademe kurslarına müracaat etmeleri halinde, belge tarihinden itibaren beş yıl süre ile temel eğitim derslerinden muaf tutulurlar.
c- Kademeler itibariyle antrenör kursuna giren ve başarılı olanlar, girdikleri kurs tarihinden itibaren dört yıl içerisinde açılan aynı kademedeki başka bir spor dalında antrenör kurslarına başvurduklarında temel eğitim programında yer alan derslerden muaf tutulurlar.
d- Spor tırmanış dalında III. IV. ve V. Kademede antrenör belgesine sahip antrenörlerin başka bir spor dalında beş yıl içinde daha alt kademedeki antrenör kurslarına katılmaları halinde temel eğitim programlarındaki derslerden muaf tutulurlar.

Özel Eğitim Derslerinden Muafiyet
Madde 27 – Spor tırmanış dalında Federasyonca açılmış hakemlik kurslarına katılmış ve hakemliğini belgeleyenler, antrenör kurslarında spor tırmanış ile ilgili Oyun Kuralları dersinden muaf tutulurlar.

 

Devamı için Tıklayınız.

Sporcu Listesi için Tıklayınız.