Türkiye’de ilk Spor Tırmanış İl Birinciliği yarışması Samsun Atatürk Spor Salonunda yapıldı.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Dağcılık İl Temsilciliği 2015 programında yer alan Spor Tırmanış İl Birinciliği Yarışması 05-06 Aralık 2015 tarihlerinde gerçekleştirildi.
Türkiye Dağcılık Federasyonu Ulusal Rota Yapıcı Murat Salim Şeren’in rota yapıcı olarak görev aldığı yarışmada Türkiye Dağcılık Federasyonunun 6 hakemi de görev yaptı.
02-06 Aralık 2015 tarihleri arasında Samsun’da düzenlenen Spor Tırmanış Hakem Yetiştirme kursuna katılan 28 Hakem adayı yarışmada uygulamalı olarak hakemlik yaptılar. İki gün süren yarışmaya Samsun ilindeki 7 kulüpten 85 sporcu katıldı.
Minikler, Küçükler, Gençler kategorilerinde Samsun’da yeni yetişen sporcular yarışırken Büyükler kategorisinde Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi sporcuları yarıştı.
Türkiye’de ilk Spor Tırmanış İl Birinciliği yarışmasının yapılması ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakem Yetiştirme Kursunun Samsun’da yapılması nedeniyle Samsun’da bulunan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca iki gün süren yarışmayı izleyerek bu gururu Samsun’lu sporcu ve yöneticiler ile birlikte paylaştı.
Alaattin Karaca törende yaptığı konuşmada bu tesisi kazandıran başta Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç olmak üzere, Güvent Özyurt’a ve tüm destek sağlayan yönetici ve çalışanlara çok teşekkür etti.
Yarışmanın açılış törenine katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt bu spor branşına yaptıkları yatırımların devam edeceğini söyledi. Yarışmaya katılan minik sporcularla tek tek ilgilenerek başarılar diledi.
Yarışmanın kapanış törenine katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç duvarda tırmanış yapmayı denedi ve bu spora Belediye olarak kendilerinin de yatırım yapacakları söyledi.