BİLGİLENDİRME

Yüksekovahaber.com da yayınlanan “Dağcılar HDP’ yi zirveye taşımak istiyor başlıklı haberde, kendilerini Türkiye Dağcılık Federasyonu’na bağlı profesyonel dağcılar olarak tanıtan Avukat Abdullah KOÇ, Şenol DOĞANYİĞİT, Ahmet KAYA, Şahap ERYILMAZ, Zafer DEDE ve Hakkı ÇINAR Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun ismini kullanarak şimdiye kadar federasyonumuz aleyhinde yaptıkları aleyhte propagandalara yenilerini eklemişlerdir.

Avukat Abdullah KOÇ, Ahmet KAYA, Hakkı ÇINAR’IN Türkiye Dağcılık Federasyonu ile hiçbir ilgisi olmadığı, kendileri hakkında yapılacak soruşturma ve araştırmada hangi kulübün, hangi derneğin üyesi oldukları net bir şekilde anlaşılacaktır. Diğer şahıslar la ilgili olarak ise yapılacak araştırma ve incelemede şimdiye kadar Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından defalarca cezalandırılmış ve federasyon eğitimlerinden ve kamplarından uzaklaştırılmış kişiler oldukları belgelenecektir.

Yapılan haberde  “Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun tekçi zihniyeti ve doğayı korumayı esas alan politikalarının yetersizliklerinden” söz eden kişiler ayrıca da “Türkiye Dağcılık Federasyonuna üye profesyonel dağcılardan da destek geldi” şeklinde belirtmeleri yazdıklarının yanlış, iftira ve karalama olduğunu doğrulamıştır.

Siyaset siyasilerin işidir. Sporumuzu ve başkanı bulunduğum Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun isminin bu kişilerce kullanılarak yapılmak istenen amaçlı yaklaşımlarını nefret ve şiddetle kınıyorum. Türkiye Dağcılık Federasyonu Devletimizden ve destekleyicilerden temin ettiği gelirleri ülkemizde yaşayan, yasa, mevzuat ve talimatlara uygun olarak faaliyetlere katılan tüm gençlerimize hiçbir ayırım yapmadan harcamaktadır. Amacımız akıllı, şuurlu, vatanını, bayrağını, milletini seven bölücülükten uzak modern gençler yetiştirmektir. İnternette yayınlanmış olan haber haberde isimleri geçen kişilerin sorumluluğundadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu adına Başkan

           Alaattin Karaca