Spor Tırmanış Temel Eğitimi Malatya İnönü Üniversitesinde Devam Ediyor.

Spor Tırmanış sporunu ülke çapında yaygınlaştırmak amacı Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından iki aşamalı olarak hazırlanan Spor Tırmanış Eğitimi Talimatı gereğince düzenlenen kursun ilki olan Spor Tırmanış Temel Eğitim Kursu 12-16 Kasım 2014 tarihleri arasında Malatya İnönü Üniversitesi’nde devam ediyor. BESYO Spor Salonunda bulunan Tırmanış Duvarında devam eden Temel Eğitim Kursuna Malatya, Samsun, Sivas, Adana, Kayseri, Elazığ, Kırşehir ve Nevşehir illerinden 27 sporcu katıldı.
Türkiye Dağcılık Federasyonu Spor Tırmanıştan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Faik Can Özen, Spor Tırmanış Kurul Üyesi Murat Salim Şeren ve Spor Tırmanış Antrenörü Hüseyin Dönmezoğlu Malatya İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Davut Özbağ’ı yarışmalarda ve eğitimlerde verdikleri destekler nedeniyle Türkiye Dağcılık Federasyonu adına teşekkür ziyaretinde bulundular. Ziyaret sırasında BESYO Öğretim Üyeleri ve Spor Tırmanış antrenörlerimiz Dr. Faruk Akçınar ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Güllü’de ziyarette yer aldılar.
Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Davut Özbağ Türkiye Dağcılık Federasyonu ile ortak çalışmaktan memnun olduklarını, bundan sonraki Spor Tırmanış ile ilgili çalışma ve organizasyonlara destekte bulunacaklarını belirttiler.