30.AĞUSTOS ZAFER HAFTASI GELENEKSEL ULUSLARARASI ZAFER HAFTASI TIRMANIŞI SONUÇLANDI.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından geleneksel hale getirilmiş olan tırmanış 2014 yılında Kaçkar Dağlarının 3937 metrelik doruğuna gerçekleşti. Ülkemizdeki dağcılık kulüplerinden ve yurtdışından Azerbaycan ile İran dan 66 sporcunun katılımı ile gerçekleşen faaliyet 28. Ağustos 2014 tarihinde Rize Atatürk Meydanında yapılan törenle başladı. Törene Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Özyurt, Yusuf Biltekin, Faik Can Özen, Rize Dağcılık İl Temsilcisi Memet Emin Ayhan, Rize’de bulunan Dağcılık Kulüpleri temsilcileri ile sporcular katıldı. Aynı gün Kaçkar Dağlarına en yakın yerleşim merkezi olan Yukarı Kavran yaylasına ulaşan dağcılar kamp kurarak çadırlarda geceledi.

29. Ağustos 2014 tarihinde tüm katılımcılar ana kamp, teknik ve iki günlük tüketim malzemelerini yanlarına alarak Öküz Çayırı bölgesinde ki Ana kampa hareket etti ve saat 11.30 da ana kampa ulaşarak çadırlarını kurarak burada gecelediler.
30. Ağustos 2014 tarihinde saat 05.oo de sisli bir havada tırmanışa başlayan gurup saat 10.00 da Kaçkar dağının zirvesine ulaştı. Zirvede faaliyetin anlamına yakışan töreni gerçekleştiren kafile ülkemizin birlik ve bütünlüğü adına şehit düşenleri, ayrıca dağlarda kaybettiğimiz dağcıları ve yakın zamanda Datça’da Denizde yaşanan kazada hakkın rahmetine kavuşan Dağcılık Antrenörlerimizden merhum Emrah Özbayı da saygı ile anarak aynı gün saat 14.00 da ana kampa geri dönerek geceyi kampta geçirdi.
31. Ağustos 2014 tarihinde saat 0.8.00 de ana kamptan ayrılan dağcılar aynı gün Yukarı Kavrana ve oradan Rize’ye geldiler. Rize Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde hazırlanan törenle katılım belgelerini alan dağcılar aynı gün bölgelerine döndüler.
Tırmanışa ev sahipliği yapan Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik’e, Rize Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürlerine, Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışanlarına, Rize Dağcılık İl Temsilcisi Mehmet Emin Ayhan a ve Rize de bulunan Dağcılık Kulüplerinin Başkanları ve üyelerine teşekkür eden Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca yapılan ev sahipliğinden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.