T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

2014/2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVIN DA
Öncelik hakkı, olimpik branşlarda milli olmuş sporcular olmak üzere Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon bölümleri için milli sporcu kontenjanı ayrılmıştır
Milli sporcular isteğe bağlı olarak bu kontenjanlar dâhilinde özel yetenek sınavına katılmaksızın 2014 YGS puanları temel alınarak yaptıkları tercih sırasına göre yerleştirmeleri yapılacaktır.
Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Rekreasyon, Spor Yöneticiliği, Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümleri Özel Yetenek Sınavlarına başvuru taban puanları 2014 YGS sınavında dört puan türünün herhangi birinden Milli Sporcular için en az 160, diğer tüm adaylar için 200 puandır.
Yarışması olmadığı için Dağcılık branşında ilgili federasyonların yıllık programı içerisinde yer alan organizasyonlarda ve yine federasyonun yapmış olduğu seçmeler sonucunda ülkemizi temsil etmiş olan sporcular için bu durumlarını açıkça belirten resmi belge Millilik için yeterli olacaktır. (Belgenin aslı veya noter onaylı kopyası kayıt esnasında alınır)
Müsabakası yapılan branşlar için “Milli Sporcu” Belgesi dışındaki belgeler geçerli sayılmayacaktır.
Antrenörlük Eğitimi Bölümüne,
Bireysel sporlarda Spor Tırmanış branşında öğrenci alınacaktır.
Spor Tırmanış branşında en fazla 6 öğrenci alınacaktır.
Spor Tırmanış branşında sınav kılavuzunda belirtilen Spor Özgeçmişi Puan Tablosu baz alınarak sınavsız öğrenci alınacaktır. Spor Özgeçmişi Puan Tablosundan herhangi bir puan alamayan adaylar Antrenörlük Eğitimi Bölümüne başvuramaz.
* Antrenörlük Eğitimi Bölümü’ ne hangi branş ile kayıt yaptırılmışsa öğrenci o branşı Antrenörlük Uzmanlık Alanı olarak seçmek zorunda ve bu branştan mezun olmak durumundadır. Öğrenci okula kabul edildiği branş dışında Antrenörlük Uzmanlık Alanı SEÇEMEZ!
Ayrıntılı bilgi için: http://www.besyo.sakarya.edu.tr
2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınav Kitapçığı