İLERİ SEVİYE YAZ GELİŞİM EĞİTİMİ NİĞDE ALADAĞLARDA DEVAM EDİYOR.

Türkiye Dağcılık Federasyonu 2014 yılı faaliyet programında yer alan İleri Seviye Kaya Eğitimi Niğde Aladağlar Cımbar boğazında yapılmaktadır. Federasyon Eğitim Talimatına göre yapılan eğitim çalışmalarına 2014 yılında Yaz Temel, Yaz Gelişim Eğitimlerini başarı ile tamamlayan 41 ilden ve 89 Tescilli Dağcılık Kulübünden 30 bayan 109 erkek olmak üzere toplam 139 sporcu katılmıştır.

09. 15 – Haziran 2014 tarihleri arasında yapılmakta olan faaliyette Kamp Müdürü olarak Korkut Güven Teknik sorumlu olarak Emin Ali Kalcıoğlu ve antrenörler olarak ta Cengiz Erdener, Abdulkadir Küçükavşar Ahmet Şimşek, Maya Budak, Ahmet Taşçı, Mehmet Cemil Erden ile Neşet Erdoğan görev yapmaktadır.

Çalışmaları yerinde incelemek üzere Niğde Aladağlar Cımbar boğazına giden Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Biltekin, dış ilişkiler kurulu üyesi Bekir Dönmez le birlikte Niğde valisi Sayın Necmeddin Kılıç ı da makamında ziyaret ederek bölgede yapılan çalışmalar hakkında kendilerine bilgi verdi. Ayrıca Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ile de görüşerek bölgeden ayrıldı.