Çanakkale Duyurusu

Bilindiği gibi Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından yurtiçi ve yurtdışı eğitim ve tırmanış faaliyetleri yanında, ülkemizin önemli günlerinde yaptığı çok önemli, anma tırmanışları ve anma yürüyüşleri yapılmaktadır.

Bu faaliyetlerden bir tanesi 18. Mart Çanakkale Şehitlerini anma Kazdağıları tırmanışıdır. Bu faaliyet Devlet Töreni içerisinde yer almakta olup, devlet töreni içerisinde gerçekleştirilmemesi halinde anlamını ve güncelliğini kaybetmektedir. Bu nedenle 2014 yılı Çanakkale şehitlerini anma tırmanışı 17- 18 Mart 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Belirtilen tarihler ise pazartesi ve Salı gününe rastlamaktadır.

Bu nedenle, bazı kulüplerimiz belirtilen tırmanışı Federasyon programının yapılacağı tarihlerde değil kendi belirledikleri tatil günlerine rastlatarak gerçekleştirdiklerini geçmiş yıllardan bilmekteyiz. Bu uygulama yapılan anlamlı tırmanışta gücümüzü bölmekte ve yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermektedir. Bu nedenle gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve federasyon faaliyetinin yapılacağı günkü birlikteliğimiz camiamızı güçlü kılacaktır.

Sevgi ve saygılarımızla.
Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu.